Новият ас в устойчива на корозия стомана за износване за кисела среда
Hardox HiAce, най-новото допълнение към гамата на износоустойчивите плочи Hardox, е асоциация в борбата с абразивното износване и корозията. Той се отличава със същите отлични свойства като Hardox 450, с твърдост по Бринел от 425 – 475 HBW и минимална стойност на теста за удар на Шарпи от 27 J при -20 ° C (20 ft-lb при -4 ° F).

Hardox HiAce е истински борец за износване, особено в кисела корозивна среда, която заплашва да изяде вашето оборудване. Тази устойчива на корозия стоманена плоча помага да се отговори на предизвикателствата на корозивно износване, открити в управлението на битови и промишлени отпадъци, инсталации за отпадъци от енергия, както и в минната и технологичната промишленост.

Винаги може да се свържете с нас ако имате въпроси или нужда от консултация.

Защитете вашето оборудване от обща корозия и корозия от питинг – и защитете долната си линия

В такива среди стоманата във вашите камиони и самосвали, контейнери и друго оборудване може да бъде атакувана от различни видове киселини, които имат ниски нива на рН, или съдържащи сол хлориди или сулфати, които могат да доведат до обща корозия. Комбинацията от ниски нива на рН, химикали (като хлорид), температура или минимална поддръжка също могат да причинят агресивни повреди на оборудването, наречени ямкова корозия.

Питингът представлява корозия на метална повърхност, локализирана на малка площ и има формата на малки отвори или ямки в металния материал. Но не се заблуждавайте по размер: една яма в критична част от дадено оборудване може да причини големи щети. Въпреки че корозионната корозия не причинява много загуба на материал на повърхността, тя може да повреди дълбоките структури на метала. Също така е трудно да се открие и предскаже.

Механични свойства: огъване, заваряване и рязане
Можете да обработвате Hardox HiAce, като използвате същия вид машини, както и за други класове Hardox®. Огъваемостта е същата като при Hardox® 450. Заваряването също е подобно, при по-големи дебелини на плочите се налага използването на неръждаеми консумативи. Тестовете за лазерно рязане с CO2 показват, че Hardox® HiAce реже красиво.

Оригинален пост

стомана
стомана
стомана